Ik ben een dopamine dealer!

images

Even voor de goede orde. Dopamine is een stofje waar je blij van wordt. Je ervaart plezier. Deze stof wordt aangemaakt in je hersenen. En ik deal daarin!

En ik deal in dopamine tijdens een groot deel van mijn trainingen. Waarom? Heel eenvoudig, omdat deze stof er voor zorgt dat je beter leert en de prestatie die je dan levert hoger is dan als er geen dopamine vrij komt.

Hoe ik dat doe? Allereerst begin ik vaak een training waarin ik vertel dat men 99% mag deleten na afloop van een training. Het gaat om die 1%. Die 1% mogen ze meenemen naar hun werkplek. Die 1% gaat hun verrijken. Dopamine komt vrij want men mag 99% deleten, wat een heerlijk gevoel. Ik heb bereikt dat het brein openstaat!

Ook zorg ik ervoor dat ik binnen ongeveer een kwartier alle namen(max.25) van de deelnemers ken. Dit schept een warme verbinding. Dopamine komt vrij want Rob kent mijn voornaam. Het brein staat open….ik kan aan de slag!

Ik geloof ook sterk in een humoristische flow tijdens trainingen. Er is voldoende ruimte voor humor en complimenten. Ook hierdoor komt dopamine vrij en staat men open om te leren. Kortom, ik hecht veel belang aan deze neurotransmitter. Deze stelt mij in staat om de kern van de boodschap over te brengen. Zonder dopamine geen geslaagde training!