Aan het werk Rob!

Het is 8 Mei, de website is af, de visitekaartjes zijn gedrukt. Ik kan verder met het uitbouwen van mijn werkzaamheden. Weet je wat mij nu al opvalt? Ik word veel gevraagd om trainingen te geven waarin “change” het werkwoord is. In al mijn trainingen komt dit naar voren, veranderen, veranderen en nog eens veranderen. Wat is dat toch dat gerenommeerde bedrijven willen veranderen?

Is het een hype, ligt het aan het economisch klimaat of heeft het te maken met de fase waarin een bedrijf zit? Ik denk het laatste. Elk merk dus ook elk bedrijf kent een levenscyclus een soort van levensloop. De gerenommeerde merken die verkeerde- of minimale veranderingen hebben doorgevoerd zijn nu aan de beurt. Deze staan niet alleen aan de vooravond van een change op het gebied van wat, maar ook van hoe. De echte leiders staan op en geven, i.p.v. nemen. De echte leiders klimmen op een trap om over de troepen uit te kijken en zo de juiste richting te kiezen. Echte leiders stellen juist nu de vragen om vervolgens de juiste keuzes te maken.

Whats Nexxt voelt zich als een vis in het water om hierbij ondersteuning te verlenen via de op maat gesneden trainingen en coaching. Whats Nexxt werkt voornamelijk vanuit ervaring en kennis. Whats Nexxt kent de verschillende fasen in de levenscyclus. Dus kom maar op! Er is geen training het zelfde, ook voor mij geldt, blijven aanpassen aan de omgeving en omstandigheden. Zodat je altijd een frisse verrassende dienst kan bewijzen.